Translate

luni, 2 februarie 2015

Cele mai bune cereale pentru sanatate.

Ovazul.




Ovazul reprezinta una dintre cele mai bogate surse de proteine vegetale, iar fibrele solubile din ovaz formeaza in stomac un gel care incetineste digestia, lucru esential pentru a preveni oscilatiile glicemiei si pentru a tine foamea sub control.
Se stie ca ovazul reduce colesterolemia si se estimeaza ca daca e consumat de 5-6 ori pe saptamanase poate reduce riscul aparitiei diabetului de tip 2 cu 40%. Ideali sunt fulgii de ovaz traditionali, cel mai putin procesati, dar si fulgii instant constitue o sursa buna de fibre.

Orzul.



In loc de orez alb, mancati la cina o garnitura delicioasa cu orz, astfel veti avewa mai multe sanse sa scapati de grasimea periculoasa de pe abdomen, conform unui raport din American Journal of Clinical Nutrition. La acest studiu au participat doar persoane cu o dieta saraca in calorii, insa unele au evitat alimentele din cereale integrale, pe cand altele au consumat cereale doar sub forma integrala timp de 12 saptamani. Subiectii din ambele grupe au dat jos acelasi numar de kilograme, dar cele care au mancat cereale integrale si-au redus mai mult grasimea abdominala. Regula de baza este urmatoarea: consumati zilnic cel putin 3 portii de cereale integrale.

Quinoa.



Este o cereala bogata in proteine, va ofera toti cei 9 aminoacizi esentiali, fiind numita pe buna dreptate "proteina completa". In plus, este bogata in lisina, o substanta esentiala pentru cresterea si refacerea tesuturilor, precum si in magneziu, fier, cupru si fosfor. Nu contine gluten.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu