Translate

sâmbătă, 7 februarie 2015

Cum sa iti faci iaurt de casa sanatos si delicios.

Reteta de iaurt de casa pe care ti-o propunem este simplu de preparat si delicioasa. Vei redescoperi, cu siguranta, gustul autentic al iaurtului pe care il mancai in casa bunicilor. In plus, este mult mai sanatos decat cel din comert, iar pregatirea lui chiar nu necesita mult timp. 

Iata care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru reteta de iaurt de casa!

- 2 litri de lapte nepasteurizat;
- 150 de grame de iaurt natural bio.

Cel mai bine este sa-ti procuri cele doua ingrediente din piata, de la tarani sau din alte surse sigure.

Iata cum se prepara reteta de iaurt de casa!
Fierbe cei 2 litri de lapte intr-o oala, amestecand continuu pentru a nu se lipi de fundul vasului. Dupa ce a fiert (cand incepe sa faca spuma), ia oala de pe foc. Asteapta pana ce laptele este aproape sa se raceasca. Daca nu ai un termometru de bucatarie care sa-ti arate cand ajunge laptele la temperatura corpului (37°C), poti vedea daca s-a racit cu ajutorul degetului. La aceasta temperatura, va trebui sa nu te mai friga, ci sa fie doar caldut. Toarna-l apoi intr-un vas de lut sau de sticla. Adauga cele 150 de grame de iaurt tinut la temperatura camerei si amesteca foarte bine cu un tel, pana se incorporeaza.

Acopera vasul cu un prosop si lasa-l afara, ferit de bataia directa a soarelui, sau in casa, langa o sursa de caldura care sa ii asigure o temperatura de 40°C. A doua zi, gusta din iaurt si daca crezi ca nu este suficient de acru, mai lasa-l la caldura cateva ore. Odata ce i-ai nimerit gustul, introdu-l la frigider si consuma-l ori de cate ori ai chef de o gustare sanatoasa. Daca vrei, poti imbunatati aceasta reteta de iaurt de casa adaugand in compozitia lui bucati de fructe, cereale integrale sau miere de albine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu